top of page
  • Obrázek autoraTradix Stavebniny

1.–2. 10. 2021 Stavební festival STAVÍME BUDOUCNOST

Aktualizováno: 22. 10. 2021

Srdečně vás zveme na další zajímavou akci s názvem „Stavíme budoucnost aneb inspirujeme se v přírodě“, která je určena pro žáky MŠ, ZŠ a širokou veřejnost a vznikla ve spolupráci Střední odborné školy a Gymnázia Staré Město a našeho nadačního fondu Řemeslo pomáhá. Akce bude probíhat po dobu dvou dnů 1.2. 10. 2021 v areálu Střední odborné školy a Gymnázia Staré Město.


Celý koncept stavebního festivalu „Stavíme budoucnost aneb inspirujeme se v přírodě“ vznikl z potřeby ukázat dětem, co je vlastně stavební řemeslo. Ukázat, že budoucnost patří stále těm, co něco zkouší vytvořit svýma rukama a to něco má trvalou hodnotu.

První den akce je zaměřen na motivaci žáků a studentů. Chceme jim společně s různými stavebními výrobci a dodavateli hravou formou představit práci se stavebními materiály. Zástupci výrobců a dodavatelů stavebních materiálu a nářadí si připravili aktivity tak, aby to bavilo jak menší děti, tak studenty, pro které chystají i řadu odborných přednášek.


Druhy den je areál otevřen i pro širokou veřejnost a všichni si zde budou moci udělat mistrovskou zkoušku, vyrobit něco ze dřeva a vyzkoušet spoustu dalších věcí.

Do celé akce jsme zapojili i Slovácké Muzeum, které pro nás připravuje zajímavé historické materiály, jak se dříve stavělo. Studenti a pedagogové SOSG se postarají o celou organizaci a personální obsazení jednotlivých stanovišť.


VSTUP: ZDARMA !!!

Tisková zpráva k Stavíme budoucnost
.pdf
Download PDF • 133KB

18 zobrazení
Tradix Golden leave 2_edited.png
bottom of page