top of page
  • Obrázek autoraŘemeslo pomáhá

18. 3. 2023 TRADICE, ŘEMESLA A ŽIVOT NA VALAŠSKU


Procházka tradičními, ale i současnými řemesly, které neodmyslitelně patří k životu na Valašsku, to je hlavní téma dvoudenní akce pořádané NF Řemeslo pomáhá, MAS Vizovicko a Slušovicko a DK Vizovice.


Uskuteční se v Domě kultury Vizovice v sobotu 18. března 2023 pro širokou veřejnost. Cílem akce je představit nejen dětem, jak se zde žilo, bydlelo, jaké tradice se dochovaly a na co pomalu zapomínáme. Abychom si uvědomili, jakou roli mělo a má Valašsko v našem regionu, vytvořili organizátoři koncept od historie, konkrétně od středověku, po současnost


„Koncem loňského roku se k nám dostala a velmi nás zaujala publikace o životě na Valašsku, kterou zpracovala pro školy MAS Vizovicko a Slušovicko, tak jsme je navštívili. Naprosto krásně doplňuje naše projektové dny, které děláme v rámci polytechnického vzdělávání ve školách na téma Mladí architekti, velcí stavitelé. Slovo dalo slovo a rozhodli jsme se, že společně vytvoříme koncept života na Valašsku pro všechny. Tak se pomalu začala rýsovat akce „Tradice, řemesla a život na Valašsku,“ svěřila na úvod Petra Benešová z Nadačního fondu Řemeslo pomáhá.




Děkujeme za zveřejnění akce na portále kudyznudy.cz








































74 zobrazení
Tradix Golden leave 2_edited.png
bottom of page