top of page
  • Obrázek autoraŘemeslo pomáhá

FARMÁŘEM ZA JEDEN DEN

Rodinný den na farmě v Nedachlebicích proběhl nad očekávání. Počasí jsme si doslova vymodlili. Odhadem přišlo více než 2500 návštěvníků, což je na první ročník velmi dobré číslo. Všem patří velké díky. Těší nás, že jsme našli téma, které zajímá nejen děti, ale také dospěláky.


Již před desátou hodinou do areálu farmy proudily davy návštěvníků. Všichni si mohli vyzkoušet život farmáře, co všechno musí umět, co všechno musí vědět. Farmářova stezka byla poskládána ze sedmi stanovišť a po jejím absolvování získaly děti certifikát farmáře. Začali jsme u slepiček. Víte kolik snese jedna slepice za rok vajec, dokážete proběhnout náročnou trasu s vajíčkem na lžičce? Na dalším stanovišti si všichni malí i velcí pomocí husího brka nakreslili husu, nebo to alespoň zkusili. U porodnice prasátek se děti převážily, hodilo se jim to u dalšího stanoviště. Před kravínem čekala na každého těžká práce, naložit seno vidlemi do žebřiňáku a pak si za odměnu pohladili kravičky. U prasátek byla připravena těžká otázka, proč si myslíte, že mají tito čuníci ve výběhu velký míč? Že by budoucí fotbalová jedenáctka?

Nakonec stezky si děti postavily kousek farmy, protože bez hospodářských staveb to nejde.

Malovalo se a vyrábělo v krásném prostoru pod břízami v tvořivých dílničkách. Nakonec bylo velké překvapení, jízda bryčkou taženou koňmi s opravdovým kočím a dokonce malým hříbátkem ve výcviku.

Celým dnem provázel účastníky Jirka Hadaš se svým Maxipsem Fíkem a zábavným programem. Nechyběla ani tombola, dobré jídlo a pro děti popcorn, zmrzlina a cukrová vata.


Proč tato akce? Proč taková spojení partnerů? Domluvila se parta nadšenců, kterým záleží na regionu, ve kterém žijí, podnikají a kde vyrůstají jejich děti. Spojení lidí, kteří chtějí ukázat veřejnosti, že všechno jde, když se chce a dělá se to srdcem. Již během akce návštěvníci zmínili, že by takových akcí uvítali více. No a není nic jednoduššího domluvit to hned.


Takže zase za rok …








12 zobrazení
Tradix Golden leave 2_edited.png
bottom of page