top of page
  • Obrázek autoraŘemeslo pomáhá

PROCHÁZKA TRADIČNÍM I SOUČASNÝM ŘEMESLEM VE VIZOVICÍCH SE SETKALA S OBROVSKÝM ZÁJMEM


Procházka tradičními, ale i současnými řemesly, které neodmyslitelně patří k životu na Valašsku, byla hlavním tématem dvoudenní akce pořádané NF Řemeslo pomáhá, MAS Vizovicko a Slušovicko a Domem kultury Vizovice.


Cílem bylo představit široké veřejnosti a hlavně dětem, jak se Valašsku žilo, bydlelo, jaké tradice se dochovaly a na co pomalu zapomínáme. Abychom si uvědomili, jakou roli mělo a má Valašsko v našem regionu, vytvořili organizátoři koncept od historie, konkrétně od středověku, po současnost.


„Koncem loňského roku se k nám dostala a velmi nás zaujala publikace o životě na Valašsku, kterou zpracovala pro školy MAS Vizovicko a Slušovicko, tak jsme je navštívili. Naprosto krásně doplňuje naše projektové dny, které děláme v rámci polytechnického vzdělávání ve školách na téma Mladí architekti, velcí stavitelé. Slovo dalo slovo a rozhodli jsme se, že společně vytvoříme koncept života na Valašsku pro všechny. Tak se pomalu začala rýsovat akce „Tradice, řemesla a život na Valašsku,“ Řekla Petra Benešová z Nadačního fondu Řemeslo pomáhá.


Akce měla páteční předehru, kdy do Vizovic přijížděly objednané školy a tím byla účast zaručená. Sobotní otevřený program pro veřejnost pak předčil všechna očekávání. Vzdor krásnému počasí, které lákalo spíš k procházkám do přírody, byl zájem akci skutečně enormní!


https://hornipodrevnicko.cz/prochazka-tradicnim-i-soucasnym-remeslem-na-vas-ceka-18-brezna-ve-vizovicich/?fbclid=IwAR2siEb80R_ILm3mAkQRZMwirUHLOunO9MSh5M94iR7QFv4Knblb4p4-ZZs


















































30 zobrazení
Tradix Golden leave 2_edited.png
bottom of page