top of page
  • Obrázek autoraTradix Stavebniny

ZVEME VÁS NA 2. ROČNÍK FESTIVALU STAVEBNÍCH ŘEMESEL

Aktualizováno: 15. 8. 2022

Festival stavebních řemesel, technologií a techniky pro malé i velké stavitele od 3 do 99 let. Unikátní akce pro rodiny s dětmi, studenty, odbornou ale i laickou veřejnost.


Kdy a kde se akce koná:

Akce proběhne v sobotu 17. září od 9 do 17 hodin v areálu Střední odborné školy a Gymnázia ve Starém Městě (ulice Velehradská 1527).


Čeká vás bohatý program:

Představíme vám praktické dovednosti, které ve škole nezískáte. Poznáte odborníky v praxi. Profi stanoviště dodavatelů stavebních materiálů s aktivitami pro děti, kde si vyzkoušíte různé stavební dovednosti. Budete zateplovat, zdít, malovat, vrtat, bagrovat, pokládat střechu, dlažbu, vyzkoušíte si virtuální realitu a mnoho dalšího. Absolvováním odborných stanovišť získáte „MISTROVSKOU ZKOUŠKU“ a medaili stavebního mistra.


Provedeme vás výstavou fotografií měst budoucnosti, které postavilo více než 1000 žáků základních škol 4 krajů v rámci projektových dnů Nadačního fondu Řemeslo pomáhá pod názvem „Mladí architekti a stavitelé“.


Výzvou bude během celého dne společně postavit nové město budoucnosti. Vyrobíte si ptačí krmítko v truhlářské a zámečnické dílně pod vedením studentů a mistrů SOŠG Staré Město. Tatínci mohou poměřit své síly v soutěži zatloukání hřebíků na čas. Občerstvení je po celý den zajištěno. Nebude chybět ani cukrová vata pro děti a tombola s praktickými dárky pro všechny.


Akce se koná pod záštitou radní Zlínského kraje Ing. Mgr. Zuzany Fišerové, Ph.D. a záštitou města Staré Město.


Pořadatelé akce: TRADIX





Tradix Golden leave 2_edited.png
bottom of page